KKDF Nedir? KKDF Ne Demek İthalatta KKDF - TurkishExporter İhracat Bilgi
KKDF Nedir? KKDF Ne Demek
KKDF Nedir? KKDF Ne Demek

KKDF Nedir? KKDF Ne Demek İthalatta KKDF

KKDF Nedir? KKDF Ne Demek, İthalatta KKDF Nedir?

KKDF‘yi en genel tabirle, kullanılan krediler ve vadeli yapılan ithalatlar üzerinden alınan fon olarak tanımlayabiliriz. … Vadeli ithalatta, ithalat bedeli üzerinden yapılır ve kesinti oranı yüzde 6 olarak uygulanmaktadır. Fon kesintisi oranlarını belirleme yetkisi Hazine ve Maliye Bakanlığındadır.

KISA KISA Sorular ve Cevaplar

İthalatta KKDF var mı?

88/12944 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre, – Kabul kredili, vadeli akreditif ve mal mukabili ödeme şekline göre yapılan ithalatta % 6 oranında KKDF tahsil edilir.

İthalatta KKDF ne kadar?

Kabul kredili, vadeli akreditif ve mal mukabili ödeme şekline göre yapılan ithalatlarda fatura tutarı üzerinden % 6 oranında Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) tahsil edilmesi gerekir

Vadeli ithalat nedir?

İhracatçının ithalatçı ile yaptığı satış sözleşmesine uygun olarak malları sevk etmesinden sonra bunları temsil eden sevk belgelerinin mal bedelinin tahsili karşılığında teslim edilmek üzere banka aracılığı ile ithalatçıya teslimine imkan veren ödeme şeklidir.

KKDF nin açılımı nedir?

KKDF, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu’nun kısaltmış halidir. Kredi için alınan faiz oranı üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığına aktarılmak için banka tarafından oranında alınır. Konut kredisi hariç olmak üzere tüm kredi işlemlerinde de hesaplanan faiz üzerinden alınır. KKDF kesintisi, konut kredilerinde uygulanmaz.

Bedelsiz ithalatta KKDF olur mu?

Bedelsiz ithalatlarda hiçbir suretle ödeme sözkonusu olmadığından KKDF‘nin varlığı da sözkonusu değildir. Konuyla ilgili Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün 2013/6 sayılı Genelgesi tereddütleri gidermek için çıkarılmış ve çok nettir.

KKDF Mevzuatı’nın Tarihçesi;

1980 öncesinde Türkiye’de ithal ikamesine dayalı bir ekonomi modeli uygulanırken, 1980 sonrasında dışa açılma ile birlikte ihracata dayalı sanayi stratejisi benimsenmiştir. Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu 1980’Ii yıllarla birlikte ortaya çıkan bu ekonomi modeli doğrultusunda ihracatın ve yatırımın arttırılması amacıyla kurulan fonlardan birisidir.

1211 Sayılı T.C. Merkez Bankası Kanunu’nun 3098 Sayılı yasayla değişik 40/II-b,c maddesi ile 3182 Sayılı mülga Bankalar Kanunu’nun 37. ve 40. maddeleri uyarınca ….