Türkiye
year 16 YIL

Fabrikamız, Dünya Kalsit piyasasındaki mevcut tesislerin %80′ini kuran HOSOKAWA ALPINE AG
tarafından Bursa′nın Gemlik ilçesi Yalova yolu üzerinde 8000 metrekare alanda kurulmuş ve 1999 yılı Temmuz ayından itibaren üretime başlamıştır. Sürekli gelişmeleri takip eden firmamız 2003 yılında yeni bir yatırım girişiminde bulunarak 2004 yılının ağustos ayında faaliyete geçmiştir. Kapasitesini 5 micron bazında yıllık 70.000 Ton/yıl üretim yapabilecek hale gelmiştir. Kalsit ihtiyacının tamamını kendi ruhsatlı sahalarından sağlamakta olan şirketimiz müşterilerine daha iyi hizme ve aynı standartda üretim yapabilmeyi ilke edinmiştir. T.S.E. Belgesinin ardından, 2004 yılı Temmuz ayındada TS ISO 9001:2000 Kalite Güvence Belgesi almıştır.
Fabrikamızda yer alan değirmenlerimiz Türkiye′deki mevcut değirmenlerden olmayan Hosokawa
Alpine firmasının en son teknolojisiyle üretilmiştir. Kullanım alanlarına göre başta Kablo Sanayi olmak üzere Boya, Lastik, Kağıt Deterjan ve Plastik Sanayinde kullanılan dolgu kalsitini dar tane dağılımına haiz bir şekilde öğütebilmektedir. Böylelikle nihai ürünün homojenliği, dolayısıyla da mukavemet değerleri artarak dolgu kalsitinin yağ (DOP) ve diğer komponentleri emme özelliklerinin azalmasını sağlamaktadır. Ayrıca bu tür emmeleri tamamen ortadan kaldıracak Stearik Asit kaplama uygulamalarına ve de plastiğin mukavemet değerleri arttırıcı Clayn kaplamasına cevap verecek bir KAPLAMA tesisi mevcuttur.
Müşterilerin talebine bağlı olarak her micron düzeyinde Kaplı ve Kapsız Kalsiyum Karbonat üretilmektedir.Üretilen mamüller SYMPATECH-HELOS (Helyum laser optical laser) spektrometre cihazı ile bilgisayar destekli laboratuar ortamında tane dağılımları kontrol edilmekte, ELREPHO ile beyazlık analizler ve ONAUS MB 45 marka cihaz ile de nem testleri yapılmaktadır.
Son teknolojileri ile kurulmuş olan fabrikamızın müşteri portföyündeki, Türk Pirelli Kablo, Egeplast,
Kalekim, Hayat Kimya, Şahinler Tekstil, He-fa Suni Deri, gibi büyük firmaların yanısıra, muhtelif firmalara ve Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya gibi ülkelere de hizmet vermektedir.




Devamını Oku
Ürünler

AYDIN MADENCILIK LTD. STI.

Görüntülemekte olduğunuz dile ait firma ürün resimleri henüz girilmedi...
Konum

AYDIN MADENCILIK Mesaj Gönder

Tedarikçi ile iletişime geçin
0 /35
Lütfen adınızı ve soyadınızı giriniz.
Lütfen ülke seçiniz.
0 /10000
Lütfen mesaj giriniz.
Ücretsiz mesajlaşma ile anında ihracat