Meşhur Safranbolu Lokumcusu & Zafiran 35 yıllık tecrübeye sahip Meşhur Safranbolu Lokumcusu lokumu Safranbolu tarzı ile yapan butik bir firmadır. Markası “Zafiran” eski Türkçe de “safran” manasına gelmektedir. İstanbul da üretim yapan firmamız tüm ürünleri doğal yemişler , doğal meyveler ve doğal gıda boyaları ile üretmektedir. Ürünlerimizin içinde kimyasal kıvam vericiler, koruyucular , lezzet verici aromalar, glikoz, mısır şurubu, suni tatlandırıcılar, gıda boyası, renklendiriciler vb. katkı maddeleri bulunmaz. Örneğin güllü lokumu gül yaprakları ile lezzetlendirir, pancardan elde edilen doğal kırmızı ile renklendiririz. Sarı, turuncu, yeşil vb. diğer renkleri ise havuç, ısırgan otu yonca vb. bitkilerden elde edilen doğal renklerden sağlarız. Bu nedenle ürünlerimiz diğer tarzda lokum yapan firmalara nazaran çok daha sağlıklı ve lezzetlidir. Firmamız mağazacılıktaki başarılı tecrübesini uluslar arası pazarda da sürdürmek amacıyla 2012 yılı itibarı ile Franchising sistemine dahil olmuştur. Kiosk, satış mağazası ve cafe&satış mağazası olmak üzere üç ayrı mimari konseptte franchisee verebilmektedir. Daha ayrıntılı bilgi için web sitemizi inceleyebilirsiniz. Osmanlıdan Bir Lezzet Mirası Lokum 15nci yüzyıldan beri Anadolu da bilinmekle birlikte özellikle 17nci yüzyılda Osmanlı imparatorluğu sınırları içinde yaygınlaşmıştır. Avrupa da ise bir İngiliz gezgin aracılığıyla “Turkish Delight” adıyla 19ncu yüzyılda tanınmaya başlanmıştır. Daha önceleri bal ya da pekmez ve un bileşimi ile yapılan lokum, 19ncu yüzyılda “kelle şekeri” olarak bilinen rafine şeker ve özellikle nişastanın bulunup ülkeye getirilmesi sayesinde bugünkü tat ve lezzetine kavuşmuştur.
Devamını Oku
Ürünler
Konum