Türkiye
year 17 YIL

Biofarma İlaç Sanayii’nin temelleri, 1945 yılında atılmaya başlanmıştır. Ülkenin sanayileşme hamlesi ile birlikte 1953 yılında Biofarma Laboratuvarı unvanını alan Biofarma, 1950-1960’lı yıllarda Mercan-İstanbul′da bu unvanıyla faaliyetlerini sürdürmeye devam etmiştir. 1973 yılında Eczacı Mustafa ÖNCEL tarafından satın alınmış, ardından Biofarma Laboratuvarı, Biofarma İlaç Sanayi Limited Şirketi′ne dönüşerek bir fabrika kimliğine kavuşmuştur. Mevcut teknolojik olanakları ve uzman çalışan kadrosu ile daima çağın gerektirdiği girişim ve gelişmeler içinde olan Biofarma, beşeri ilaç üretimi alanındaki yatırımlarını hızlandırmış, hedeflerine ulaşabilmesinin gereği olarak da 1990 yılında firmanın kuruluş yeri Mercan-İstanbul′daki tesislerinden, Samandıra / Kartal / İstanbul′daki 17.000m2′lik bir arazi içinde yer alan 15.000m2′lik kapalı alanı içeren yeni ve modern tesislerine taşınmıştır. 1998 yılında da şirket ticari ünvanını değiştirerek anonim şirket haline dönüşmüştür. Biofarma İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş., bugün PARTNERS İN LIFE SCIENCES (PILS) ve CITIGROUP VENTURE CAPITAL INTERNATIONAL(CVCI)bünyesinde yer almaktadır.

İlaç sektöründe hızla gelişen değişimleri yakından izleyen Biofarma, 1996 yılında yeni bir yatırım hamlesini başlatmıştır. Bu safha kapsamında Biofarma, bina, üretim alanları ve makine parklarının modernizasyon çalışmalarını 1999 yılı sonlarında başarı ile tamamlamıştır.


Biofarma İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. modern üretim tesisleri ve teknolojisiyle cGMP (İyi Üretim Uygulamaları) ve cGLP (İyi Laboratuvar Uygulamaları) standartlarına uygun olarak yılda 65 milyon kutu üretim kapasitesine sahiptir. Tablet, film kaplı tablet, granül, kapsül, draje, şurup, süspansiyon, solüsyon, kuru toz, pomad, likit, krem, jel ve ampul olmak üzere birçok farklı farmasötik sekilde üretim yapılmaktadır. Bu formlar Antibiyotikler (Antibakteriyel, Antiviral, Antifungal Antihelmintik) Antiromatizmaller (Antiinflamatuar, Analjezik, Antipiretik), Antigriballer, Antihistaminikler, Antiülser ilaçları Mukolitik - Ekspektoran ilaçlar, Antihipertansifler, Vitaminler, Diüretikler, Laksatifler, Hormon preparatları, Antidepresanlar, Mineral preparatları, Parasempatolitikler, Sempatomimetik ilaçlar, Vazodilatatör ilaçlar, Antiasmatik - Antiallerjik ilaçlar, Antispazmodik ve Uterotonik ilaçlar şeklinde piyasada bulunmaktadır.



Devamını Oku
Ürünler

BİOFARMA İLAÇ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

Görüntülemekte olduğunuz dile ait firma ürün resimleri henüz girilmedi...
Konum

BİOFARMA İLAÇ Mesaj Gönder

Tedarikçi ile iletişime geçin
0 /35
Lütfen adınızı ve soyadınızı giriniz.
Lütfen ülke seçiniz.
0 /10000
Lütfen mesaj giriniz.
Ücretsiz mesajlaşma ile anında ihracat