Türkiye
year 14 YIL

Dikiş makinası bugüne kadar icat edilmiş bir kaç yararlı şeyden biridir ve temelinde bir aşk öyküsü vardır.Isaac Merritt Singer karısının elleriyle bitmek ,tükenmek bilmeyen dikiş uğraşını görür ve onu bu dertten kurtarmanın yollarını arar.Ve karısını olan aşkın bir sonucu olarak dikiş makinasını icat eder.Böylece eşinin üzerindeki bu gereksiz yükü azaltır.

Merritt Singer bu sayede sadece karısının değil , bu makinayı satın alabilecek herkesin yükünü azaltmış olur.

Isaac Merritt Singer, ilk düz dikiş makinesini 1850 yılında Boston′da ürettikten sonra ,dikiş makinesinin patentini, 12 Ağustos 1851′ de aldı ve o günden itibaren Singer, en popüler dikiş makinesi oldu. Singer′in icadından önce dikiş makineleri ağır ve hantaldı, kullanımı zahmetliydi, sık sık bozulurdu, güvenilmezdi. Singer′le birlikte dikiş makinesi hafifledi, taşıması da kullanması da kolaylaştı. Üstelik çok sağlamdı ve geniş bir teknik destek kadrosu hep hazırdı, güvenilirdi.

Isaac Singer New York′lu avukat Edward B. Clark, I.M. Singer & Company adlı şirketi 1851′de kurdular ve Singer fabrikası 1853′te New York′a taşındı.

1857′de New York′ta ilk genel merkez ve mağaza açıldı. 22 patent sahibi, yılda 20.000 dikiş makinesi satan Singer, 1863′te anonim ortaklığa dönüştü. 1958′de Singer hisseleri New York borsasına girdi.

1867′de İngiltere Glasgow′da üretilmeye başlanan Singer, ilk deniz aşırı firma oldu.

Dünyada ilk taksitli satışı başlatan Singer sayesinde dikiş makinesine bütçesi yetmeyenler de makine sahibi oldu. Amerika′dan Rusya′ya milyonlarca kişinin kullandığı Singer, bir dünya markası oldu ve herkes tarafından tanındı.

Singer, seri üretilen, kitlesel tanıtımla tanıtılan, kişisel pazarlama ile satılan, herkes tarafından satın alınabilen ama en önemlisi "işlevsel" ilk ev aleti oldu.

Singer, 1850′lerde ABD′den sonra Avrupa′da da üretime başlayan ilk çok uluslu/global şirket oldu. Singer′in New York′taki Şirket Merkezi, döneminin en yüksek gökdeleniydi.

Singer, pazarlamada "jingle" kullanan ilk firmalardan biri oldu. Singer′i tanıtmak amacıyla beste1enen MERRY SINGER adlı şarkı Singer′in bilinirliğine büyük katkıda bulundu.

Singer, tüketicinin nabzını tutarak taleplere uygun ürün tasarlayan; dünyadaki ilk elektrikli dikiş makinesini, ilk elektrikli süpürgeyi, ilkhafızalı dikiş makinesini (Touch Tronic 2001), ilk bilgisayarlı dikiş makinesini, Game Boy teknolojisi ile çalışan ilk dikiş makinesini (Izek) üreten ilk firma oldu.

Singer dikiş makinesinin küçük bir atölyede başlayan serüveni, bugün ileri teknolojiyle donatılmış, "dikiş diken bilgisayarlara" dönüşmüş durumda. Merkez ofisi New York′ta bulunan Singer, bugün dünyada 23 merkez üzerinden 150 ülkede yaklaşık 17 bin çalışanıyla aktif satış yapıyor. 156 yıldır, "dikiş makinesi" ile eş anlamlı olan Singer dünyada da sektöründe lider konumdadır

Devamını Oku
Ürünler

SINGER DIKIS MAKINALARI TIC. A.S.

Görüntülemekte olduğunuz dile ait firma ürün resimleri henüz girilmedi...
Konum

SINGER DIKIS Mesaj Gönder

Tedarikçi ile iletişime geçin
0 /35
Lütfen adınızı ve soyadınızı giriniz.
Lütfen ülke seçiniz.
0 /10000
Lütfen mesaj giriniz.
Ücretsiz mesajlaşma ile anında ihracat