Türkiye
year 16 YIL

1979 yilinda Asil Çelik’de üretimin baslamasi, Alman ‘‘Thyssen Edelstahlwerke A.G. (TEW)’’ firmasiyla yapilan lisans anlasmasi çerçevesinde temin edilen Yapim Bilgisi (Know-How) dogrultusunda olmustur. Ayrica pota metalurjisi ve tank tipi vakumla gaz alma konularinda Amerikan ‘‘LECTROMELT’’/ Alman ‘‘VACMETAL’’ / Alman ‘‘KRUPP’’ firmalariyla, büyük kesitli yuvarlak mamul üretimi konusunda ise Finlandiya ‘‘OVAKO STEEL’’ firmasiyla yapim bilgisi ve teknik isbirligi anlasmalari yapilmistir. Bu yapim bilgileri, Çelikhane ve Haddehaneler üretiminin tüm asamalarinin Metalurjik bilgileri ile Proses ve Kalite Kontrol uygulamalarini kapsamaktadir.



Çelikhane ve Haddehanelerin ana üretim üniteleri Japon “Ishikawajima–Harima Heavy Industries Co. Ltd.” (IHI) firmasinca imal edilmis ve montajina nezaret edilmistir.


Metalurji ve Kalite Kontrol Laboratuvarlari ile Tamamlama Hatlari ise Asil Çelik ve TEW firmasi ile müstereken tasarlanmis, fiziksel, kimyasal ve metalurjik kontrol cihazlari ile donatilmistir.


Fonksiyonel bir organizasyon yapisi kurulmus olup, ihtisaslasmaya önem verilmis, yüksek vasifli ve alasimli çelik üretimi konusunda tecrübeli ve bilgili elemanlarin seçimine özen gösterilmistir.



Üretimde kullanilan hammaddeler uluslararasi standartlarin isiginda hazirlanan sartnamelere göre iç ve dis piyasalardan temin edilmekte olup, titiz bir giris kalite kontrolüne tabi tutulmaktadirlar. Ana hammadde olan hurdanin yüksek vasifli ve alasimli çelik yapimina en uygun olan türleri kullanilmaktadir.




Iç ve dis piyasalardan temin edilen siparisler, uluslararasi standartlar ve/veya müsteri özel gereklilikleri dogrultusunda üretilmekte ve üretimin her asamasinda proses kontrolleri yapilarak, ürünlerin müsterilere sevke hazir hale getirilmeleri saglanmaktadir.



Asil Çelik, basta otomotiv ve otomotiv yan sanayi olmak üzere makine imalat sanayi ve savunma sanayi için ihtiyaç duyulan alasimli, alasimsiz ve yüksek alasimli, sicak haddelenmis, her türlü tamamlama islemleri yapilmis ve isil islem görmüs, yuvarlak, kare, altiköse, lama, grayder biçagi ve bazi özel kesitli vasifli çelik üreten bir kurulustur.



Dünyaya adini vasifli çelikte kabul ettirmis olan ve sayili vasifli çelik üreticisi firmalar içerisinde yer alan Asil Çelik, Türkiye’nin en büyük vasifli çelik üreticisi durumunda olup, vasifli çelik sektöründe, Türkiye üretiminin yaklasik olarak %60’lik kismi Asil Çelik tarafindan gerçeklestirilmektedir. Ayrica, yillar bazinda degismekle birlikte yaklasik olarak üretiminin %50’lik kismini ihraç eden bir dünya firmasi durumundadir.

Devamını Oku
Ürünler

ASİL ÇELİK SAN.VE TİC A.Ş.

Görüntülemekte olduğunuz dile ait firma ürün resimleri henüz girilmedi...
Konum

ASİL ÇELİK Mesaj Gönder

Tedarikçi ile iletişime geçin
0 /35
Lütfen adınızı ve soyadınızı giriniz.
Lütfen ülke seçiniz.
0 /10000
Lütfen mesaj giriniz.
Ücretsiz mesajlaşma ile anında ihracat