Türkiye
year 10 YIL

Dünya Prestij Elektronik firması 1994 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt dışından temin etmekte olduğu Yedek Parça ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak faaliyet göstermek üzere kurulmuş ve bu doğrultudaki faaliyetlerini gerek yurt dışı firmaların Türkiye temsilcisi, gerekse Broker olarak bugüne kadar sürdürmüştür. Firma Güneş enerjisi ile Elektrik üretimi konusunda ilk olarak Askeri kullanım maksatlı olarak tanışmış daha sonra özellikle ABD ve Avrupa’da sivil amaçlı kullanımının yaygınlığını gözlemleyerek bu temiz ve ekonomik enerji kaynağının Türkiye’de tanıtımı ve kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla bünyesinde Dünya Prestij Solar Departmanını tesis ederek faaliyete geçirmiştir.

Bilindiği üzere Türkiye bir güneş ülkesi olmasına rağmen güneş enerjisinden su ısıtma maksatlı kullanım dışında Elektrik üretim amaçlı kullanım henüz yaygınlaşmamıştır. Yerleşim yerlerinden ve enerji nakil hatlarından uzakta bulunan ve çeşitli amaçlarla kullanmak üzere enerjiye ihtiyaç duyan birçok kişi ve kuruluş Güneş enerjisi vasıtasıyla bu ihtiyacının karşılanabileceği konusunda, gerekli bilgisi olmaması ve yeterince ürün tanıtımı yapılmaması nedeniyle sıkıntı çekmektedir.

Güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürecek olan hücreleri üretecek olan üretim tesislerinin önemli miktarda yatırım gerektirmesi ve üretilecek malzemenin pazarlanması konusunda talep azlığından dolayı karşılaşılabilecek güçlükler nedeniyle bugüne kadar hücre üretimi yapan bir fabrika Türkiye’de tesis edilmemiş, bu konuda faaliyet gösteren firmalar gerek komple panel ithalatı gerekse Hücre ithalatı bilahare hücrelerin birleştirilmesi yoluyla panel imalatına giderek bu konudaki ihtiyacın karşılanmasına yönelik olarak faaliyetlerini sürdürmektedirler. Bu konuda dikkat edilmesi gereken, imalatta kullanılan malzeme ve kullanılan teknolojiye bağlı olarak ulaşılan verimlilik ve kalitedir. Rekabet veya ucuzluk maskesi altında kalitesiz ve verimsiz ürünlerin Türkiye pazarına girmesi tüketicinin ürüne olan ilgisini azaltarak piyasanın gelişimini engelleyebilir. Firmamız gereken hassasiyeti göstermekte ve üretiminde kullandığı panel ve hücrelerin seçiminde büyük bir dikkat göstermektedir.

Güneş Enerjisi ile elde edilen Elektrik Enerjisinin kullanım alanı çok geniş olup şebeke elektriğinden istifade ile çalıştırılan tüm cihaz ve sistemler daha ekonomik, kesintisiz ve temiz olan bu enerji ile çalıştırılabilir.

-Cadde Sokak ve bahçe aydınlatmaları
-Ev/İş yeri aydınlatmaları
-Sistem Beslenmesi
-Uzaklık nedeniyle şebekeden beslenemeyen sinyalizasyon sistemlerinin çalıştırılması
-Telekomünikasyon
-Zirai sulama sistemlerinin çalıştırılması

örnek olarak verilebilir.

Aydınlatma amaçlı kullanımlarda LED(Light Emitting Diode-Işık yayan diyot)tercihi halinde normal ampullerde yapılan aydınlatmaya kıyasla daha uzun süreli ve ekonomik aydınlatma sağlanması mümkündür. Bu konudaki geniş bilgiyi sitemiz de bulabilirsiniz.

Saygılarımızla

DÜNYA PRESTİJ SOLAR

Devamını Oku
Ürünler

DÜNYA PRESTİJ ELEKTRONİK

Görüntülemekte olduğunuz dile ait firma ürün resimleri henüz girilmedi...
Konum

DÜNYA PRESTİJ Mesaj Gönder

Tedarikçi ile iletişime geçin
0 /35
Lütfen adınızı ve soyadınızı giriniz.
Lütfen ülke seçiniz.
0 /10000
Lütfen mesaj giriniz.
Ücretsiz mesajlaşma ile anında ihracat