Türkiye
year 13 YIL

Ali YETGİN Yapı Tarım Hayvancılık Tic ve Ltd. Şti. 1982’den beri tarım, alt yapı taahhüt işleri ve sanayi alanında hizmet vermektedir.

 
Ali YETGİN Yapı Tarım Hayvancılık ve Ltd. Şti. Konya -Adana yolu 50. km üzerindeki İsmil kasabasında 3.000 dönümün üzerinde sulanabilir tarım arazi üzerinde tarımla uğraşmaktadır.  Bu bölge Türkiye’nin üçüncü ve İç Anadolu bölgesinin en verimli toprakları arasına giren Konya’nın Çumra İlçesi′ne 12 kilometre uzaklıkta yer alan ve günümüzden 9 bin yıl öncesine ışık tutan Çatalhöyük turizm bölgesi yakınlarındadır. Şirketin kullandığı tohum, ilaç, gübre vb. yetiştiricilik bilgileri Ziraat mühendisleri kontrolü altında bilinçli ve modern bir tarım işletmesi ile ülkemize hizmet vermektedir.
 
Şirket ASYALALE olarak İç Anadolu bölgesinin en verimli toprakları arasına giren Konya -İçeri Çumra kasabasında 40 dekarlık üretim sahasında ticari olarak yetiştiriciliğe 1998 yılında başlamıştır. İlk yıl dört farklı çeşit ve renkte üretim yapan şirket şimdi. Çumra Çatalhöyük ve İsmil kasabasında 400 dönümün üzerinde farklı tür ve çeşitlerde soğanlı, yumrulu ve çok yıllık çiçek üretimi yapmaktadır. Üretim ve üretim sonrası kullanılan; Hollanda’dan özel olarak getirtilen dikim makinesi, söküm makinesi, söküm sonrası kurutma makinesi, numaralandırma makinesi, otomatik sayım ve paketleme makinesi ve yıllık 50 milyon/adet lale soğanı üretim kapasitesi ile şimdi Türkiye’nin en büyük soğanlı çiçekler üretim alanına sahiptir. Üretilen ürünler Türkiye genelindeki Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olmak üzere, Komşu ülke belediyeleri, Süpermarketler, Peyzaj firmaları ve çevre düzenlemesi yapan şirketlerinin de arasında olduğu saygın bir müşteri portföyüne sahiptir. Üretilen ürünler, il ve ilçe müdürlükleri kontrolü altında üretimi yapılmaktadır.
 
Şirketin devamlı olarak yıllık üretim yaptığı ürünler şunlardır:
 
Soğanlı, yumrulu ve çok yıllık çiçekler, fast-food gıda tesislerinde kullanılmak üzere cipslik patates, konservelik tatlı mısır, Şeker Pancarı, Kuru Fasulye, Barbunya, tohumluk buğday ve arpadır.

Devamını Oku
Konum

FLOREKS TARIM Mesaj Gönder

Tedarikçi ile iletişime geçin
0 /35
Lütfen adınızı ve soyadınızı giriniz.
Lütfen ülke seçiniz.
0 /10000
Lütfen mesaj giriniz.
Ücretsiz mesajlaşma ile anında ihracat