Türkiye
year 10 YIL

SALTAN BOYA KİMYA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 1967 yılında BİGA′ DA Kurucumuz ve BABAMIZ Nurettin SALTAN tarafından kurulmuştur.

BİGA′DA çok küçük bir imalathanede üretim yaparak çevre il ve ilçelere dağıtım yaptı. Bu aynı zamanda bugün ayağa hizmet veya sıcak satış olarak tanımlanan sistemi o günlerde zaruretten doğan bir çalışma ile başlatmış oldu. Daha sonra evlatlarının büyümesi ile BİGA kendisine küçük geldi. Ve 1975 yılında İSTANBUL′DA üretime başladı.1979 yılına gelindiğinde Yine Türkiye′de ilk defa AYAKKABI BOYASININ TELEVİZYONDA REKLAMLARINA BAŞLADI. Bu reklam ve tanıtım anlayışı bugün yeni yeni uygulanmaya başladı. Oysa SALTAN BOYA bunu 1979 yılında ilk defa daha televizyonlar siyah beyaz iken yaptı ve bu alan da öncü oldu.

1986 yılında firmayı tamamen büyük oğlu HALİL İBRAHİM SALTAN′ın yönetimine bırakmış Bu yeniden yapılanma firmanın daha hızlı büyümesine fırsat vermiş 1987 yılında Türkiye′nin en eski boya firmalarından olan YELKENLİ BOYA FABRİKASI′NI isim hakları ve tesisiyle satın almış ve daha güçlü olarak üretime devam etmiştir.

Yine bir ilk olarak üretimde atölyeden fabrika anlayışına geçerek BİGA′DA 8800 m alanda fabrikasyon üretime geçmiştir.1990 yılında alman firmasıyla ortak üretim görüşmeleri yapmış ve halen Türkiye′de nihai tüketiciye yönelik en geniş AYAKKABI VE DERİ BOYALARI üretim portföyüne sahip tek firmadır.

Ayakkabı boyasında ulusal norm olan TSE′nin (TS 5556 ) standardına uygun üretim yapılmaktadır. Ancak TSE bu konuda yetersizdir, bu nedenle bizim üretim portföyümüzde olan birçok çeşidimiz uluslar arası normlara cevap verecek şekilde üretim yapılmakta ve gelecekte Avrupa ile rekabet edecek duruma gelecek şekilde sürekli yenileme ve araştırmalarımız devam etmektedir.

Üretimimizde olan ürün çeşidimiz ambalaj ve gramaj oldukça fazladır. Bu nedenle değişiklik göstermektedır.ancak örnek göstermek gerekirse sadece krem ayakkabı boyası üretimimiz günlük 2.ton ( tek vardiya da ) yıllık 1000 ton′dur.Tabiidirki bu talebe göre artırılabilir. Bu üretimin % 40 kını ihraç ediyor ,kalanını da iç piyasaya veriyoruz.

Devamını Oku
Ürünler

SALTAN BOYA KIMYA LTD. STI.

Görüntülemekte olduğunuz dile ait firma ürün resimleri henüz girilmedi...
Konum

SALTAN BOYA Mesaj Gönder

Tedarikçi ile iletişime geçin
0 /35
Lütfen adınızı ve soyadınızı giriniz.
Lütfen ülke seçiniz.
0 /10000
Lütfen mesaj giriniz.
Ücretsiz mesajlaşma ile anında ihracat