Türkiye
year 10 YIL

Küçük Osman, Küçük Osman Baskül Sanayi ′nin kurucusudur. Kantarcılığa 19. Y.Y. ikinci yarısında, İstanbul ′da başlamıştır. Osmanlı devrinde Okka kantarı imal etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti ′nin kurulması ile birlikte metrik sisteme geçilince Küçük Osman Okka kantarını kilogram kantarına çevirmiştir. Başka bir deyişle Türkiye Cumhuriyeti ′nin ilk kilogram kantarcısıdır.
1936 Yılında Küçük Osman kantarcılık dalında gösterdiği üstün başarılar neticesinde, zamanın iktisat vekili Celal Bayar tarafından üstün başarı madalyası ile ödüllendirilmiştir.
Küçük Osman 1950 ′li yıllarda teraziden kamyon kantarına , her ebatta kantar üretmiştir. Yukarda görülen Küçük Osman mahdumu Mehmet İhsan Şengün, aynı zamanda Esnaf ve Sanatkarlar derneği Başkanlığı yapmıştır.

Küçük Osman ′ın Mahdumları kantarcılık mesleğini devam ettirerek seri ve fabrikasyon imalata geçmişlerdir. Sağda Küçük Osman ürünlerinden bir örnek gösterilmiştir.
Biz dördüncü kuşak olarak babalarımızın mesleğini sürdürmekteyiz. Ürünlerimizi dünya standartlarına, Çağın gerektirdiği yeniliklere ve teknolojiye endeksleyerek dedemizin ürettiği okka kantarından bugünkü bilgisayarlı kantarlara geçen süre içinde kazandığımız tecrübe ve hizmet anlayışı ile siz değerli müşterilerimizin daima yanındayız.

Devamını Oku
Konum

KUCUK OSMAN Mesaj Gönder

Tedarikçi ile iletişime geçin
0 /35
Lütfen adınızı ve soyadınızı giriniz.
Lütfen ülke seçiniz.
0 /10000
Lütfen mesaj giriniz.
Ücretsiz mesajlaşma ile anında ihracat